DUES VELOCITATS

Des de la meva percepció, la situació de la crisi respecte als empresaris gironins en general ha canviat en els darrers mesos i ara ja no tothom es queixa i ja no tothom ho veu tot negre. El pessimisme ja no és generalitzat i es comencen a entreveure dues velocitats.

Una de les dues velocitats és encara en marxa enrere, atès que en el Jutjat Mercantil de Girona segueixen entrant concursos d'una forma exagerada, tan o més que els darrers anys i no es veu que aquesta entrada freni o hagi de frenar de forma immediata. A més, s'ha de tenir en compte que per cada empresa que tanca presentant concurs, n'hi ha força més que ho fan sense concurs, perquè no se'l poden pagar i, per tant, encara estem al mig de la tragèdia.

No obstant, es percep en un altre tipus d'empresaris un augment de la confiança en el present i en el futur i un tímid intent d'alegria que en breu pot comportar inversió i expansió. Les empreses exportadores, les empreses innovadores, les empreses de determinats sectors com poden ser l'agroalimentari, el turístic, el de serveis en general (amb nombroses excepcions), ja veuen la crisi com una cosa més del passat que del futur, tot i que encara sigui present.

El fet de que s'albirin aquestes dues velocitats és un ganivet de dos talls, atès que per una banda hi ha la lectura positiva de que força empreses han superat la crisi i estan prou reforçades com per mossegar el futur amb força; però per altra banda, moltes altres empreses i alguns sectors sencers, tendeixen a desaparèixer com si no tinguessin lloc en el nou ordre mundial i local i com si no hi hagués cap possible remei. El dilema és: transformar-se o morir i ara estem veient com alguns s'han transformat i, malauradament, altres estan morint.    


De tota manera, el missatge és positiu: "hi ha futur". 

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada