PREPAREM-NOS PER LA RECUPERACIÓ

 Encara que ara pugui semblar prematur, atès que estem immersos en un escenari negatiu i pessimista, sincerament, i espero no equivocar-me, crec que l’inici de la recuperació està molt a prop i que ens hem de començar a preparar tots per impulsar i aprofitar la remuntada. 

Entre els ICOS, els ERTOS, la moratòria concursal (ara fins 31 de desembre de 2021), els ajuts directes, els fons europeus i altres mesures extraordinàries que s’estan adoptant i s’adoptaran, s’aconseguirà que força negocis i empreses que haurien hagut de tancar, puguin subsistir,  amb assistència artificial, amb la idea de que en un futur es puguin reanimar i recuperar poc a poc una normalitat. 

Tot i la manifesta incompetència d’Europa en el desenvolupament, fabricació, aprovació  i compra de vacunes, en comparació amb altres països del món, que ens ha de fer reflexionar a tots, sembla que a partir del mes d’abril es podrà finalment iniciar una vacunació massiva i s’espera que al juny el 30% de la població estigui vacunada. 

Aquest estiu ja es notarà una important reactivació de l’activitat i hi haurà més turisme que l’any passat. Alemanya ja ha declarat zona lliure de Covid a les Balears i els anglesos vacunats ja tenen via lliure per viatjar i fer vacances on vulguin i així passarà cada cop amb més països origen de turistes. El turisme no ha desaparegut i ben aviat el tornarem a tenir tot i els negocis turístics tornaran a funcionar com abans. 

A diferència del que va passar a la tardor de l’any passat, que es va iniciar la segona ona de la Covid, aquest any, després d’un estiu millor que el de l’any passat i amb clars signes de recuperació, hi haurà pràcticament el 50% de la població vacunada i no hi haurà una quarta ona de la malaltia, sinó que el procés i progrés cap a la recuperació serà ja constant. Només hem mirar els mercats finances, que sempre s’avancen a les crisis i a les recuperacions i fa ja setmanes que no paren de pujar. 

Malauradament pel camí s’han quedat i es quedaran força empreses i negocis. Hi haurà restaurants, botigues, hotels, agències de viatges  i altres negocis que ja no obriran  més i sap molt greu, però de ben segur que en sorgiran d’altres que els substituiran. Aquest any maleït ha permès estalviar a força gent i reinventar-se, reflexionar i millorar i això es notarà ara un cop comenci la recuperació, on es tornarà a veure el caràcter proactiu, emprenedor i treballador del teixit gironí i la recuperació de l’activitat i l’economia d’una forma molt més ràpida i consistent del que en aquest moment pensem. Desitjo no equivocar-me.    

15 de març de 2021


0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada